تاریخچه پخش کننده خودرو:
در زمان های گذشته تلاش های زیادی صورت گرفت تا رادیو Am را وارد خودرو کنند، بلاخره شرکت موتورولا موفق شد رادیویی را بسازد که بتوان آن را در خودرو استفاده کرد. قیمت این پخش کننده ها بسیار بالا بود چیزی در حدود ۱۳۰ دلار قیمت داشت، همین موضوع سبب شد، خودرو های دارای پخش کننده رادیو سه برابر قیمت بدون پخش کننده را داشته باشند. با اختراع نوار های کاست توسط شرکت مکسل قابلیت جدیدی به رادیو پخش ها اضافه شد که به وسیله آن می شد نوارهای کاست را در خودرو پخش کرد. با پیشرفت تکنولوژی سی دی جای خود را به نوار کاست داد و دستگاه های پخش سی دی خور وارد بازار شد. امروزه نیز دستگاه های پخش قابلیت صفحه لمسی، نصب سیستم عامل و پخش فایل های صوتی و تصویری از طریق یو اس بی را دارا هستند.
پخش کننده خودرو چیست؟
در واقع نوعی دستگاه پخش در ابعاد کوچک می باشد که برای استفاده در خودرو طراحی شده اند، این دستگاه ها توانایی پخش انواع فرمت های صوتی و تصویری رایج را دارند، همچنین بسیاری از آن ها دارای صفحه نمایس لمسی و سیستم عامل اندروید و ios می باشند، در مدل های جدیدتر امکاناتی نظیر جی پی اس و کامپیوتر سفری موجود می باشد.
انواع دستگاه پخش خودرو:
- رادیو پخش: اولین نوع دستگاه پخش خودرو در جهان می باشد توسط شرکت موتورولا ساخته شد. و امروزه استفاده نمی شود.
- پخش کاست خور: نسل بعدی رادیو پخش خودرو می باشند، علاوه بر داشتن رادیو قابلیت پخش کاست را دارند، متاسفانه این مدل ها نیز از رده خارج شده اند.
- پخش سی دی: این نوع دستگاه پخش مقداری از مدل قبلی پیشرفته تر هستند در این مدل ها با حذف نوار کاست، دستگاه پخش کننده سی دی و دی ودی جایگزین نمونه قبلی شد، البته رادیو نیز در این مدل پا برجاست.
- پخش یو اس بی: به مدل های سی دی خور قابلیت جدیدی اضافه شد و شما به وسیله آن می توانید به وسیله فلش یو اس بی فایل های مورد نظر خود را پخش نمایید. همچنین به این دستگاه ورودی AUX هم اضافه شد.
- پخش تصویری: پخش تصویری شامل تمام امکانات مدل های قبلی است، علاوه بر آن قادر به پخش فرمت های رایج تصویری می باشد چه از طریق سی دی و دی وی دی و چه از طریق یو اس بی، البته بیشتر سری های جدید دارای صفحه نمایش لمسی هستند و فایل های تصویری را روی صفحه نمایش هم نشان می دهند.
- پخش کننده بلوتوثی: این مدل ها دارای گیرنده بلوتوث هستند، که می توان از طریق دستگاه های مجهز به بلوتوث به آن ها متصل شد و بدون نیاز به سیم فایل های مورد علاقه خود را پخش کرد، همچنین می توان مکالمه تلفنی را با بلوتوث روی دستگاه پخش خودرو انداخت.
- پخش کننده اندروید: این نوع پخش خودرو دارای سیستم عامل اندروید می باشند و می توان روی ان ها نرم افزار هایی نظیر جی پی اس، شبکه های اجتماعی و… نصب نمود.
بهترین مارک پخش کننده خودرو:
- پخش کننده سونی
- پخش کننده پایونیر
- پخش کننده کنوود
- پخش کننده دودین
- پخش کننده مارشال
- پخش کننده JVC
- پخش کننده کاروزریا
- پخش کننده کنکورد
- پخش کننده جی شیک
- پخش کننده ووکس
نکات مهم هنگام خرید پخش کننده خودرو:
- قیمت پخش کننده: قیمت نقش مهمی در انتخاب دارد، قبل از هر چیزی میزان بودجه برای خرید پخش کننده را مشخص کنید، با مشخص شدن میزان بودجه خودبهخود خیلی از مدل ها حذف می شوند و انتخاب برای شما ساده می شود.
- نوع پخش کننده: همان طور که قبلا گفته شد پخش کننده ها انواع مختلفی دارند که در قسمت بالا به معرفی تک تک آن ها پرداخته شد، مشخص کنید چه نوع پخش کننده اید نیاز دارید برای مثال صوتی یا تصویری.
- نوع خروجی: به نوع خروجی هم دقت کنید، بسته به تعداد استفاده از دستگاه آمپلی و باکس میزان خروجی های لازم را داشته باشد، همچنین می توانید با انتخاب مدل هایی که خروجی تصویر دارند، به آن ها مانیتور متصل کنید.
- حداکثر خروجی: حداکثر خروجی دستگاه بر حسب وات سنجیده می شود. شما هرگز نمی توانید بیشتر از میزان وات خروجی به دستگاه وسیله وصل نمایید. پس حتما با توجه به تعداد اسپیکرها و… خروجی دستگاه را مشخص کنید.
- فرمت پخش: نکته خیلی مهم در انتخاب و خرید دستگاه پخش خودرو نوع فرمت های قابل پخش می باشد، برای مثال خیلی از پخش کننده ها فرمت wma را پشتیبانی نمی کنند و خیلی از مدل ها قابلیت پخش فرمت تصویری mkv را ندارند پس حتما مدلی را انتخاب کنید که بیشتر فرمت های صوتی و تصویری رایج را پخش کند.
- نوع آپشن: به نوع آپشن هم توجه کنید، برخی از پخش کننده ها دارای امکاناتی نظیر سیستم عامل هستند که شما می توانید روی آن ها نرم افزار دلخواه خود را نصب نمایید و خیلی از مدل ها دارای جی پی اس و کامپیوتر سفری هستند، از صفحه لمسی گرفته تا نمایشگر.
- گارنتی معتبر: همیشه به دنبال خرید محصولاتی بروید که دارای خدمات پس از فروش و گارانتی هستند، این محصولات معمولا از کیفیت لازم برخوردار هستند. هیچ گاه یک شرکت تا از کیفیت جنس خود اطمینان نداشته باشد آن را ضمانت نمی کند.
- از فروشگاه معتبر بخرید: متاسفانه روزانه به تعداد کالاهای تقلبی افزوده می شود، و شامل بیشتر برندهای معروف می شوند، اگر تخصص لازم را در این زمینه نداشته باشید، ممکن است جنس ارزان و تقلبی را با قیمت جنس اصلی خریداری کنید و به قول معروف کلاه سرتان برود پس همیشه از فروشگاه معتبر خرید کنید.
.
منبع: کیمیک | https://kimik.ir
.